ვებ გვერდების პროექტირება

59 posts in this topic

გაუმარჯოს ვინმემ ფასიანი ჰოსტის cPanel_ის ხმარება თუ იცით მომწერეთ სკაიპზე: giga.lemonjava
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]G1GA[/b]
დახმარების თემაში დასვი აბა კითხვები, რაც მახსოვს, დაგეხმარები.

აქაც საჭიროა ისე უკვე ჰელფ თემა

მოგვიანებით მივხედავ მაგ ამბებს :)
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]G1GA[/b]

გიგა შენ I ექსპერიმენტულში ხომ არ სწავლობდი?
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
G1GA

PM მომწერე და დაგეხმარები :) სკაიპს იშვიათად ვიყენებ :)
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
არანაირად არ უნდა ააწყო დიზაინი ექსპლორერზე, გამომდინარე იქედან რომ შემდეგ ოპერაზე მოზილაზე და სხვა ბრაუზერებზე ვეღარ მოარგებ. თუ ნორმალურ დონეზე გესმის უნდა ააწყო მოზილაზე და ეს იმას ნიშნავს რომ ყველა ბრაუზერს ერთნაირად მიაქ, ექსპლორერის გამოკლებით. არსებობს ექსპლორერის სტანდარრტული ჰაკები ყველა ვერსიისათვის, ამის მეშვეობით მარტივად დაჰაკავთ ექსპლორერს. ალბად იციტ ცსს3 ის შესახებ, ტექნოლოგიები ვითარდება, მაგრამ დრო და დრო ისეთი სინტაქსები ემატება ცსს ს რომ ვერც ოპერას ვერ მიაქ :))
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Serafit' timestamp='1287438418' post='545307']
[b]Beq@[/b]
სიტყვაზე ვწერ ასე:
<head> <font face=acadnusx size=48 color=blue>
saqarTvelo
</font>

არ ხსნის ქართულად და უნიკოდი ბრაუზერში? ეგ აქვს ბრაუზერს
[/quote]როცა acadnusx წერ ტეგებში უნდა გქონდეს ფონტებში acadnusx ფონტი ჩაგდებული რომ წაიკითხოს. თუ არადა უნიკოდი გამოიყენე ყველგან იკითხება მაგალითად <head> <font face=UTF-8 size=48 color=blue>
saqarTvelo
</font>
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
პროგრამირების ენების წიგნები ვისაც უნდა მივყიდი, ყველა წიგნი მაქვს ქართულად, დაწყებული პასკალიდან და ა.შ 8)
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
აღარაა ეს საკითხი აქტუალური მაგრამ დავწერ მაინც ,ქართული ტექსტი რომ აჩვენოს ფაილები უნდა იყოს UTF-8 კოდირებით გაკეთებული ,რაც შეეხება მოზილას ,
მოზილა დეფაულტად იყენებს ანსი კოდირებას ,ამიტომ ჰტმლ ში უნდა მიუთითო კოდირება რათა გვერდის გახსნისას ბრაუზერმა მითითებული კოდირება გამოიწენოს .
ჰეად ტეგში ჩაწერეთ შემდეგი
[code]<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">[/code]
ხოლო გვერდის კოდირების მითითება პიეიჩპი კოდიდან ხდება შემდეგნაირად
[size=4][code]<?php
header('Content-type: text/html; charset=utf-8');
?>[/code][/size]
[color=#000000][size=4]პს ,თუ ვინმეს რამე შეკითხვა გაქვთ დასვით ,უპასუხოდ არ დაგტოვებთ .[/size][/color]
[color=#000000][size=4]თუ php ან mysql ში გაქვთ კითხვა [url="http://tbiliso.ge/index.php?/topic/10536-help-%E1%83%97%E1%83%94%E1%83%9B%E1%83%90-%E1%83%99%E1%83%98%E1%83%97%E1%83%AE%E1%83%95%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%98%E1%83%A1%E1%83%90%E1%83%97%E1%83%95%E1%83%98%E1%83%A1/"]აქ[/url] დასვით და არც აქ დაგწყვეტთ გულს .[/size][/color]
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting