ქათმის ღვიძლი

11 posts in this topic

ვინაიდან მარტო ვცხოვრობ დღეს გამიჩნდა სურვილი ქათმის ღვიძლი მეყიდა კი შევწვი და ვჭამე მარა კიდევ დამრჩა და რას მირჩევთ ასთან ერთად ან როგორ გავაკეთო. :D :D
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='buda' post='626454']
ვინაიდან მარტო ვცხოვრობ დღეს გამიჩნდა სურვილი ქათმის ღვიძლი მეყიდა კი შევწვი და ვჭამე მარა კიდევ დამრჩა და რას მირჩევთ ასთან ერთად ან როგორ გავაკეთო. :D :D

[/quote]


შეწვი კარგად
მერე აიღE საწებელი
მოასხი
და
წვანილებით გააფორმე
შემწვარ კარტოფილთან ასწორებს
მამენტ მოხარშულთანაც
ოღOნდ რგოლებად დაჭEრი გაციებული მხოარშული კარტოფილი


და ეგ ღვიძლიც დაანაკუწე
ხრაშუნა კუბიკევით გამოვა


:P
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
nakani :*
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]buda[/b]
[b]აიღე ყვავი..
ისე მოხარშე რომ ორთქლი არ გამოუვიდეს...
თუ ეს სხვა რეცეპტია :D

აა ხოო:ღვიძლს ბიჭო პილპილი და ბევრი ხახვი უხდება იიF :D[/b]
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
არ მიყვარს ღვიძლი
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]მე მიყვარს...ეხლა ყველაფერი მიყვარს..მშია :([/b]
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b][member="NICOLET"][/b],
ოო ბარსას გულშემატკივარო, გამახარა შენმა დანახვამ :)

მე კი მშიერს რა მინდოდა ამ თემაში :(
უფრო მომშივდა :D
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='დინამო' post='626492']
არ მიყვარს ღვიძლი
[/quote]
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]ქათმის ღვიძლი იაპონურად[/b]

[i]მასალა:

5 ს/კ სოიოს სოუსი
500 გ ქათმის ღვიძლი
2 ს/კ მცენარეული ზეთი
1 მწვანე ბულგარული წიწაკა
1-2 კბილი ნიორი
2 ს/კ შაქარი
1 ჩ/კ შირბახტის ზეთი
ჯანჯაფილი სურვილის მიხედვით
ბოლოკი
მწვანე ხახვი
2 ს/კ ხერესი დამატებული
1/2 ჩ/კ შაქარი[/i]

ქათმის ღვიძლი იაპონურად

ქათმის ღვიძლი იაპონურად

ღრმა ჯამში ჩავასხათ სოიოს ზეთი, ხერესი შაქრით, ჩავაწყოთ დაჭრილი ქათმის ღვიძლი. გავაჩეროთ 20-30 წუთის განმავლობაში, დროდადრო მოვურიოთ. 30 წუთის შემდეგ ამოვიღოთ ღვიძლის ნაჭრები და შევწვათ ცხელ ცხიმიან ტაფაზე 3-4 წუთი, სანამ არ მიიღებს ყავისფერ შეფერილობას. დავამატოთ დაჭრილი მწვანე წიწაკა, ხახვი, ნიორი, ჯანჯაფილი და განვაგრძოთ შეწვა კიდევ 2-3 წუთი. ღვიძლის ნაჭრები უნდა იყოს გარედან ყავიფერი. დავასხათ ზემოდან სოიოს ზეთი, მოვაყაროთ შაქარი და კარგად ავურიოთ. დავამატოთ შირბახტის ზეთი. კერძი შეიძლება, სურვილისამებრ, მოვრთოთ ბოლოკის თხელი ნაჭრებით.

უუუგემრიელესია :yes: :nyam:
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
ქათმის ღვიძლის ჩემი მოგონილი კერძი: :)

ღვიძლს მოათავსებ ქვაბში, მოასხამ ღვინოს, ხახვს მოაყრი, პილპილს, დაფნის ფოთოლს ჩააგდებ, მარილს და ლიმონის წვენს, რამოდენიმე წვეთი. გააჩერებ ცოტა ხანი, მანამდე მოხარშავ ბრინჯს. მერე ტაფაში შეწვავ ხახვს (ზეთში) ოღონდ ბოლომდე შეწვას არ დააცდი და დაამატებ ღვიძლს, თავის ყველაფრიანად, 5 წუთის შემდეგ დაუმატებ გახეხილ პომიდორს (ან ტომატს), დანაყულ თხილს(!), ნიგოზიც უხდება, მაგრამ მე თხილი უფრო მომეწონა, კიდევ ლიმონის წვენს და მოშუშავ 5 წუთი, ბოლოს დაუმატებ სუნელებში, მარილში და დაკეპილ მწვანილში დანაყულ ნიორს, კრგად მოურევ, მოაყრი დაკეპილ მწვანილს. ამ მასას მოასხამ ბრინჯს და მაიონეზს :)
უგემრიელესია! მმმმმმმ.............. ;) :D

ეს კერძი პირველად გავაკეთე ისე რომ ღვიძლის მომზადება არ ვიცოდი, რაც მქონდა ის ვუქენი და აი რა გამოვიდა :) Edited by Gotsi
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
მეც მარტო ვარ მარა გავარტყიი ქათმის ღვიძლს
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting