Sign in to follow this  
Followers 0

[Tutorial] გავაკეთოთ ბრაუზერი დელფში

23 posts in this topic

მოდი ჯერ მართვით დავიწყოთ. დღეს გავაკეთებთ ბრაუზერს დელფში ამისთვის მე გავმოვიყენებ Delphi 7-ს

გადმოსაწერი ლინკი: [code]http://rapidshare.com/#!download|409tl2|37504569|Delphi.7.Second.Edition.v7.2.rar|44113[/code]
პაროლი: [code]www.liteapplications.com[/code]


ახლა საჭირო ნივთები დავდოთ ფორმაზე
1 Editbox
5 Buttons
1 Webbrowser

პირველად დავიტანოთ Editbox-ი
[img]https://shadyshosting.com/Delphi/Webbrowser%20Tut/29w91n5.jpg[/img]

შემდეგ 5-ი Buttons
[img] https://shadyshosting.com/Delphi/Webbrowser%20Tut/2e3o01l.jpg[/img]

ახლა Button-ს შეუცვალოთ სახელები

Button1 = Back
Button2 = Forward
Button3 = Refresh
Button4 = Stop
Button5 = Go

ახლა ფორმაზე დავიტანოთ webbrowser-ი
[img]https://shadyshosting.com/Delphi/Webbrowser%20Tut/nbrd04.jpg[/img]

ჩვენი ბრაუზერი გამოიყურება ასე
[img]https://shadyshosting.com/Delphi/Webbrowser%20Tut/3466ufo.jpg[/img]

ახლა დროა უკვე დავიწყოთ კოდირება :)

ორჯერ დავაჭიროთ Button1-ს და ჩავწეროთ
[code]webbrowser1.goback;[/code]
ასევე გავაკეთოთ ყველა Button-ზე
Button2 = Forward
[code]webbrowser1.GoForward;[/code]
Button3
[code]webbrowser1.Refresh;[/code]
Button4
[code]webbrowser1.stop;[/code]
Button5
[code]webbrowser1.navigate(edit1.text);[/code]

კოდირებასაც მოვრჩით ახლა გავტესტოთ რა გამოვიდა

[code]https://shadyshosting.com/Delphi/Webbrowser%20Tut/2mf1552.jpg[/code]

ესეც შედეგი
[img]https://shadyshosting.com/Delphi/Webbrowser%20Tut/28jb38m.jpg[/img]
2

Share this post


Link to post
Share on other sites
საინტერესოა :)
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Parseltongue


დიზაინის შეცვლა რათქმაუნდა შეიძლება შენი გემოვნებისდა მიხედვით :)


P.ს. ისე ცუდია ინტერესი ნაკლებია :)
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote]P.ს. ისე ცუდია ინტერესი ნაკლებია :) [/quote]
კი... მე ვცდი, რომ მოვიცლი, გპირდები :rolleyes:
და შეკითხვებსაც მოგაყრი, არ მომერიდება :D

და კიდევ მადლობა - ასეთი ტუტორიალი არ დადებულა აქ, კაი ხანია :)
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote]დიზაინის შეცვლა რათქმაუნდა შეიძლება შენი გემოვნებისდა მიხედვით [/quote]

როგორ უნდა დადე რა ეგეც
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Parseltongue

:D მე რა ვადვდო ? :D შენ როგორც გინდა ისე უნდა შეცვალო :D გადაწერე ჯერ დელფი და გაერკვევი ;)
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Serafit

სიამოვნებით უპასუხებ კითხვებს :) კაია რამოდენიმე კაცი მაინც რო დაინტერესდა :)
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]longrifle0x[/b]
პირველ პოსტში ფოტოებს ვერ განაახლებ? :(
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
და ქსელს როგორ ანახინებ?

ავტომატურად ვებბროუზერ ბრძანება უშვებს?
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
საინტერესო ვიდეოც ვიპოვე
[media]http://www.youtube.com/watch?v=JP1oU1kvf38[/media]

დიზაინი როგორ დავაყენო და როგორ შევინახოთ როგორც პროგრამა და არა როგორც პროექტი?
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
ესეც ჩემი შემოქმედება :D
[url=http://pix.ge/][img]http://a.pix.ge/m/57c5j.jpg[/img][/url]
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
nodariko1991

კი :)
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
ადვილი ყოფილა მაშინ....

თბილისოს ბრაუზერი შევქმნათ არ გინდათ?
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
nodariko1991

:D მე თუ მკითხავ უაზრობა იქნება :) IE-ს ფუნქციები აქ :) დიზაინია სხვა უბრალოთ :)
1

Share this post


Link to post
Share on other sites
უაზრობაა ეს არის მზა პროგი რომელშიც აკეტებ ყველაფერს, ასე ვთქვათ ვიზუალურ რედაქტორში არანაირ პროფესიულ ცოდნას არ მოითხოვს :D და შედეგიც მიტოა უაზრო :))
1

Share this post


Link to post
Share on other sites
ხალხნო მეც შემოგიერთდით ამ საქმეში და შემთხვევით ერთ კარგ საიტს წავაწყდი http://www.dreamincode.net/forums/forum/92-vbnet-tutorials/ აქ არის ტუტორიალი თუ როგორ უნდა განავითაროთ ეს ბრაუზერი

პ.ს.

იმედია დაგეხმარებათ
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
აი ჩემი ნამუშევრები =))

[img]http://b.pix.ge/s/fbwxk.jpg[/img]

[img]http://b.pix.ge/t/o4yb1.jpg[/img] Edited by Dav1D
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Dav1D' post='653342']
ხალხნო მეც შემოგიერთდით ამ საქმეში და შემთხვევით ერთ კარგ საიტს წავაწყდი http://www.dreaminco...bnet-tutorials/ აქ არის ტუტორიალი თუ როგორ უნდა განავითაროთ ეს ბრაუზერი

პ.ს.

იმედია დაგეხმარებათ

[/quote]
ვნახავ მერე. ანუ გაინტერესებს ეს სფერო???
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Serafit' timestamp='1317824324' post='653393']
ვნახავ მერე. ანუ გაინტერესებს ეს სფერო???
[/quote]
ინტერესით "WEB" სფერო მაინტერესებს, ეს ეხლა პირველად ვცადე ისე "Visual Studio"-ში ვაკეთებ რაღაცეებს =))
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[media]http://www.youtube.com/watch?v=1yy1raNQYwQ[/media]

[img]http://b.pix.ge/t/4ce2q.jpg[/img] Edited by Dav1D
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Dav1D' post='653487']
ინტერესით "WEB" სფერო მაინტერესებს, ეს ეხლა პირველად ვცადე ისე "Visual Studio"-ში ვაკეთებ რაღაცეებს =))
[/quote]
კარგია, რაც მეტს ისწალი ადამიანი, მით უკეთესი ;)
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
ეხლა ვნახე ეს თემა ,კარგი თემაა )) მიდი შენ დელფს მიაწექი მე პიეჩპის (რომ მოვიცლი)))
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

Sign in to follow this  
Followers 0